maanantai 1. helmikuuta 2016

Visuaalinen myyntityö, etätehtävä

Upotettuna itse etsimäni video käyntikorttiin liittyvistä vinkeistä.

Poimin joitakin tärkeitä asioita itse löytämältäni videolta:

Tehokas käyntikortti pähkinänkuoressa:
-Käytä kumpaakin puolta kortista hyväksesi
-Kerro kortissa yrityksesi nimi, oma nimesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi
-Kortti tulee pitää riittävän yksinkertaisena ja selkeänä
-Kortissa on hyvä olla myös tyhjää tilaa, jotta siihen voi kirjoittaa.
-Mikäli tahtoo laittaa korttiin kuvan itsestään, se ei ole yhtään hullumpi idea, sillä siten mahdollinen asiakkaasi muistaa paremmin, kenen kanssa on keskustellut.
-On todella tärkeää, että kortin painaminen tapahtuu ammattimaisesti, joten kannattaa käyttää kortin painamisessa siihen erikoistuneita yrityksiä.

Käyntikortti voi sisältää tiedot, joilla yritys löytyy sosiaalisesta mediasta. Kortin ulkoasun tulee olla viehättävä ja kiinnostava. Korttiin ei kannata koettaa sisällyttää kaikkia pieniäkin yksityiskohtia yrityksestä, vaan tärkeimmät asiat, eli esimerkiksi se, mitä yrityksesi tekee.





Katsoin luokkatovereideni videoista kolme, eli Riikan, Ellan ja Janikan videot ja otin niistä hyödyllisiä vinkkejä talteen itselleni.



Ensimmäisessä, eli Riikan löytämässä videossa kerrottiin brändeistä.

Otin ylös muutamia asioita:

-Brändi liittyy meihin ja meidän taitoihimme.
-Brändillä on muutamia tärkeitä kulmakiviä, joihin ihmiset kiinnittävät huomiota.
-Menestyneet brändit pääsevät lähelle ihmisiä
-Brändin hiomiseen käytetään lahjakkaita ihmisiä, jotka osaavat välittää brändiä oikein tavoin ihmisille esimerkiksi visuaalisin keinoin verkon ja muiden viestintävälineiden kautta.




Toisessa, eli Ellan lisäämässä videossa kerrotaan brändin rakentamisesta ja siitä, mikä brändi oikeasti on.

Brändiä rakentamassa

Mitä brändi EI ole?
Brändillä ei tarkoiteta esimerkiksi yrityksen logoa, käyntikorttia, slogania, tai itse yritystä.
Mikä sitten ON brändi?
Brändi on asiakkaalle muodostuva kokonaiskuva ja kokemus yrityksestä. Eli kaikki yllämainitut asiat kyllä liittyvät brändiin, mutta ovat pieniä rakennuspalikoita lopullisessa kokonaisuudessa, jotka vaikuttavat asiointikokemukseen.

Hyvä brändi saadaan palvelemalla jokainen yrityksen asiakas perusteellisesti alusta loppuun saakka. Palvelulla pyritään tukemaan asiakkaan positiivista kokemusta yrityksestä.




Kolmannessa, eli Janikan videossa kerrottiin lyhyesti graafisesta suunnittelusta ja sen opiskelusta. Videon olivat toteuttaneet graafisen suunnittelun opiskelijat yhdessä opettajien kanssa. Videolla oli rento tunnelma ja siinä oli käytetty mielikuvitusta, niin kuin odotinkin.

Ensimmäiseksi kysymys, mitä on graafinen suunnittelu?

Graafinen suunnittelu on esimerkiksi analysointia, ongelmanratkaisua, kuvankäsittelyä, viestintää, fontteja, luovuutta, typografiaa ja paljon muuta.

Videolla mainitaan visuaalisen identiteetin suunnittelu ja esimerkiksi kontrastin luominen groteskeilla. Opiskeluissa käytetään myös perinteisesti kynää ja paperia, vaikka paljon tehdäänkin tietokonein. Kouluympäristöä kuvataan paljon, videolla näkyy paljon julisteita ja koulun sisätiloja.
Oppilaiden mukaan opinnot ovat mukavia, vaikka haastettakin löytyy, ja koulussa opitaan paljon tekemällä ihan oikeita töitä. Päästäkseen mahdollisesti kyseistä alaa opiskelemaan, tulee hallita vähintään vain perustaidot, täytyy olla aidosti kiinnostunut ja idearikas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti