perjantai 26. helmikuuta 2016

Floorplanner yrityksestä

Tässä kuvia yrityksestä tekemästäni floorplannerista.












Ensimmäisessä kuvassa on 2D-versio, jossa liike näkyy kokonaisuudessaan. Toisessa kuvassa näkyy päätila, jossa on esittelypöytiä ja huonekaluja ja hyllyjä tuotteille. Kuvassa näkyy myös kassa.
Kolmannessa kuvassa näkyy 3D:nä hieman taukotilaa, jossa myös tietokone toimistotöitä varten. Tahtoisin liikkeeni taukotilan olevan viihtyisä, jotta kaikki mahtuisivat ruokailemaan ja tekemään töitä ja mahdollisesti vaikka käymään suihkussa aamulla tai työpäivän jälkeen.
Viimeisessä 3D-kuvassa näkyy sisäänkäynti, jonka jälkeen on suurin osa liikkeen myytävistä vaatteista ja kolme pukukoppia sekä esittelytelineitä.

Tiedotepohja yritykselle

Tässä esimerkki putiikkini tiedotteesta ja putiikissa käytettävistä tiedotepohjista.

tiistai 23. helmikuuta 2016

Kirjepohja yritykselle









Käytin asiakirjamallissa oman yritykseni värejä ja logoa alakulmassa. Ajattelin, että se on siellä parhain, eikä vie liikaa tilaa tai huomiota asiakirjan sisällöstä.
Kutsukirjeessä kerroin hyvin lyhyesti, mistä on kyse, missä ja milloin.
Kirjekuoressa käytin logoani palautusosoitteen yläpuolella.

Käytin kaikissa ylläolevissa yritykseni omia fontteja, esimerkiksi Tahomaa.

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Sisko-novelli

Kuka tai ketkä ovat novellin päähenkilöitä?
Päähenkilö on Pertti.

Kuvaile häntä tai heitä lyhyesti mutta tarkasti. (Ulkonäkö, luonne, asennoituminen elämään, muihin ihmisiin, maailmaan, muuta huomattavaa)
Pertti on ainakin novellin tunnelman mukaan hieman alakuloinen ja tuntuu, että hän olisi hyvinkin yksinäinen ja kyllästynyt. Hän tutkailee ja analysoi paljon ympärillään olevia ihmisiä ja tapahtumia. Hänen ulkonäöstään ei saa minkäänlaista käsitystä novellin aikana. Hän on hyvin surumielinen ja tuntuu, ettei hänellä ole kovin hyvä asenne mihinkään ja hän on turtunut siihen, mitä hänen elämänsä on. 

Kuka tai ketkä ovat novellin sivuhenkilöitä? + Lyhyet luonnehdinnat heistä.
Novellin sivuhenkilöitä ovat sisko ja äiti.
Hänen siskonsa oli novellin aikana sairaalassa, mutta ilmeisesti vain tilapäisesti. Sisko oli esiintyessään hyvin vaivaantunut ja hiljainen. Uskon hänen olevan Pertin isosisko.
Heidän äitinsä taitaa olla alkoholisti, eikä hänestä paljonkaan kerrota novellissa. Pertti ei oikein tykkää kertoa hänestä edes siskollensa, joten paljon tietoja jää puuttumaan.

Mihin paikkaan tapahtumat on sijoitettu?
Osa tapahtumista sijoittuu siihen aikaan, kun Pertti matkaa sairaalaan, ja loput tapahtumat ovatkin sairaalan sisätiloissa.

Kuvaile ympäristöä tarkemmin?
Pertin ollessa ulkona ympäristöä kuvattiin hyvin synkäksi ja inhottavaksi, eikä juurikaan puhuttu mistään positiiviseen sävyyn. Kuvailussa käytettiin paljon adjektiiveja.
Sairaalan ympäristöä ei kuvattu paljonkaan, enemmänkin vain siellä olleita sairaita ihmisiä, eikä henkilökuntaakaan näkynyt julkisissa tiloissa.

Mihin aikaan tapahtumat on sijoitettu?
Luulisin sen olevan iltapäivä, sillä vierailuajasta puhuttiin jotakin. Pertti ei ole pitkää aikaa sairaalassa, joten aika ei ehdi merkittävästi vaihtumaan.

Luettele lyhyesti juonen etenemisvaiheet (esim. 1,2 vaiheet) Huippu- ja käännekohdat?
Ensimmäisessä vaiheessa kerrotaan pikaisesti ympäristöstä ja ohimennen mainitaan siskosta ja äidistä. Huipussaan novelli on silloin, kun Pertti pääsee sairaalalle ja kahville siskonsa kanssa. Käännekohta tulee silloin, kun hän istuu vanhuksen viereen ja vanhus sanoo, ettei hänellä ole lapsia ja Pertti tajuaa mahdollisesti jotakin.

Mitä aihetta novelli käsittelee?
Alkoholismia ja sitä, kuinka elämä on sen puoleen epäreilua, että joku antaa vapaaehtoisesti pois jotakin, mihin jollakin muulla ei edes halutessaan olisi mahdollisuuksia,

Mikä on novellin teema? (Perusajatus, esim mustasukkaisuus, onnellisuus)
En osaa oikein sanoa. Elämän kääntöpuolet. Kerrotaan siitä, kuinka äiti on sairas ja sisko on tehnyt ison päätöksen.

Mikä on novellin sanoma, minkä viestin kirjailija haluaa välittää lukijoilleen?
Sen, että kaikkea, mitä elämässä saa, tulee arvostaa. Ei pidä pitää esimerkiksi lasten saantia tai onnellisia perhesuhteita, rahaa tai mitään muutakaan itsestäänselvyytenä, sillä mitä tahansa voi tapahtua, ja tulee arvostaa sitä, kuinka itsellä on mahdollisuus opiskella, päästä työelämään ja on ystäviä ja omat perheasiat ovat hyvin.

Nuorten somen käyttö

Nuorten sosiaalisen median käytöstä tehdyn tutkimuksen mukaan 19,8-vuotias keskiverto nuori käyttää viikon aikana 13-17 tuntia sosiaalisen median palveluita. Normaalisti käyttö tapahtuu klo 15-01 välisenä aikana ja yleisin aika käyttämiseen on kello 18-21 välisenä aikana.

Nuorista 92 prosenttia käyttää somea älypuhelimella, joka ohittaa perinteisillä tietokoneilla palveluiden käytön. Eniten nuoret käyttävät YouTubea, WhatsAppia, Facebookia, Facebook Messengeriä, Instagramia, Spotifya, Skypeä, Snapchatia, Twitteria ja Feissarimokia, eikä tutkimuksen mukaan näihin ole tulossa muutoksia ainakaan vuoteen.

YouTubea käyttää 86 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista, eli se on suosituin palvelu. Tutkimuksen mukaan myös WhatsApp tekee hurjaa nousua, eikä Facebook ole vielä menettänyt suosiotaan nuorten keskuudessa. Suomalaisnuoret pääsääntöisesti lukevat ja katsovat sisältöä sosiaalisessa mediassa, ja tärkeää on tietää tuttujen kuulumisia, joita voi lukea somessa. Nuorille tärkeää on pystyä käymään reaaliaikaista keskustelua sosiaalisen median eri kanavilla. Bloggaamisen kuitenkin huomattiin olevan enemmänkin naisten juttu.

Vuodesta 2013 asiat ovat muuttuneet esimerkiksi siten, että blogeja kirjoitetaan vähemmän, Facebook on menettänyt 1. sijansa, älypuhelin on ohittanut suosiossa tietokoneen, koulussa käytetään huomattavasti enemmän somen palveluja.


Huomaan paljon yhtäläisyyksiä omaan sosiaalisen median käyttööni. Käytän älypuhelimella hyvin paljon sosiaalista mediaa, ja se on todella kätevä laite. Minun mielipiteeni someen on se, että viestintävälineenä se on mahtava, muttei sitä kuitenkaan tulisi käyttää liikaa kuvien lisäilyyn, koska se on viimeaikoina tuottanut nuorille, erityisesti tytöille, paljon itsetunto-ongelmia, ja se on todella ikävää. Minuun ei sinänsä tuo asia ole vaikuttanut. Käytän useita sosiaalisen median kanavia päivittäin ja ajattelen suurimman osan niistä olevan todella hyödyllisiä ja ne auttavat meitä kommunikoinnissa ja omien asioidemme jakamisessa ystävillemme.
Haittapuolena mainitsisin sen, että sosiaalisessa mediassa on myös paljon huijareita, eivätkä useat ainakaan vanhemmat ihmiset osaa erottaa niitä normaalien somettajien tai somettavien yritysten seasta, joten he osallistuvat riskialttiisiin kilpailuihin ja arvontoihin.

Verkkoviestintä

1. Googleta, mitä trendejä verkkoviestinnässä on.

Ainakin useat yritykset nykyään mainostavat toimintaansa erilaisilla kilpailuilla ja arvonnoilla somessa. Näin yritys saa näkyvyyttä ja asiakkaat jaksavat kiinnostua.

Käyttäjien huomio haetaan visuaalista kautta. Visuaalisesti näyttävät tuotteet ja mainokset saavat huomattavasti enemmän huomiota käyttäjiltä.

Myös asiakaspalvelu somessa on tällä hetkellä tärkeää ja moni yritys tekeekin sitä. Asiakkaita palvellaan ja viesteihin ja palautteisiin vastataan eri some-kanavien kautta.

Nykyään on hyvin tärkeää, että sivustoja voidaan selailla erilaisilla laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla, tietokoneilla ja muilla mahdollisilla laitteilla, joten sivut tulisi aina suunnitella kaikille laitteille sopiviksi ja kehittää pienemmille laitteille kätevämpiä sovelluksia.

Myös lehdet ja kirjat ovat nykyaikaistaneet toimintansa paperisien versioiden lisäksi internetiin. On mahdollista ostaa paperisen lehden sijasta sama lehti internetistä, josta sen pystyy sivuston kautta lukemaan helposti. Myös e-kirjoja, jotka ostetaan ja luetaan netissä, on jo paljon. Monilla lehdillä on myös monia some-kanavia, joilla ne kertovat lehdestä, ylläpitävät keskusteluja ja kilpailuja sekä ottavat vastaan palautetta ja ideioita lukijoilta.

2. Googleta lehtiartikkeleista, mitä uhkia verkossa on tällä hetkellä.

Palvelunestohyökkäykset. Ne osoittavat, että jopa valtion laitokset ovat verkossa helposti kaadettavissa. Jotkut henkilöt kaatavat palvelimia ja hakkeroivat sivustoja huvin vuoksi.

Sähköpostiviestien lomavastaajan käyttöä kannattaa harkita pitkään. Se vastaa automaattisesti poissaolostasi jokaiseen viestiin, mukaanlukien roskapostin. Se myös viestittää, että useimmiten lomavastaajan ollessa käytössä, on myös kotisi tyhjillään.

Nettikahviloissa kannattaa harkita omien tunnusten ja salasanojen syöttämistä, sillä joku on voinut asentaa tietokoneeseen ohjelmia, joilla voi tarkkailla koneelle syötettyjä tietoja.

Laitteisiin, jotka sisältävät tärkeitä tietoja, kuten työpaikallasi käytettämäsi laitteet tulisi pitää vain työtarkoitukseen. Jos antaa vaikkapa lasten selailla konetta ja pelata pelejä eri sivuistolla, on haittaohjelmien pääseminen koneelle paljon todennäköisempää.

3. Esittele jokin yrityksen tai yhteisön verkkoviestintää.

Äkäslompolossa sijaitseva Jounin Kauppa on viimeaikoina ollut hyvin aktiivisesti esillä ainakin Facebookissa ja Instagramissa. Sitä ylläpitää lähinnä kauppias Sampo Kaulanen ja mukana on paljon myös hänen vaimonsa, joka työskentelee samalla kaupalla. He tekevät jatkuvasti arvontoja, joissa on todella isoja raha- tai muita palkintoja voittajalle. He myös arpovat lähes joka päivä tykkääjille pipoja tai muuta pientä.

Sampon vaimo kirjoittaa heidän arjestaan ja elämästään blogia, jonka kirjoituksia hän silloin tällöin linkkaa kaupan muille some-kanaville. He kertovat kaupan facebook-sivuilla myös henkilökohtaisesta elämästään, kuten ulkomaanmatkoistaan ja vastaavat seuraajien lähettämiin viesteihin ja jopa joihinkin haasteisiin, kuten jonkun erikoisemman ruoan maistamiseen.

Heidän kauppansa on saanut paljon julkisuutta juurikin Facebookissa tapahtuvan toiminnan johdosta. He ovat tehneet myös omaa pientä sarjaa. Heidän sivulla on lähes puoli miljoonaa tykkääjää ja he yrittävät arvontojen yms avulla saada jatkuvasti lisää tykkääjiä ja jakajia kuvillensa ja sivullensa.





maanantai 15. helmikuuta 2016

Esittely parhaasta lukemastani kirjasarjasta









Teen esittelyn neljän kirjan sarjasta, jonka olen lukenut muutamaan kertaan.
Niissä kerrotaan murrosikäisten tyttöjen elämästä, eniten Eleanor "Ellie" Allardin, jonka näkökulmasta kirjat on kerrottu. Muut päähenkilöt ovat Ellien parhaat ystävät Magda ja Nadine.

Kirjojen nimet, englanninkieliset nimet sekä ilmestymisvuodet:

Ihanat, kamalat pojat, 2000 (Girls in Love, 1997)
Mieletön kalorikammo, 2000 (Girls under Pressure, 1998)
Myöhään ulkona, 2001 (Girls out Late, 1999)
Voi itku!, 2004 (Girls in Tears, 2002)

Kirjailija on Jacqueline Wilson
Sarjan on suomentanut Terhi Leskinen, kustantaja Otava.

Ihanat, kamalat pojat
Ensimmäinen osa oli todella mielenkiintoinen. Sen aikana oppi tuntemaan hahmot ja heidän luonteensa ja sarjaan pääsi helposti mukaan. Tyttöjen ongelmat ja heille tapahtuneet tempaukset olivat hyvin lähellä silloisen minäni ajatuksia ja elämää.

Kirjassa oli jännitystä, kun sai odottaa, mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan. Päähenkilöiden perheistä ja taustoistakin kerrottiin sarjan jokaisessa kirjassa sopivasti. Kirjan lopussa tapahtuvat asiat koskettavat varmasti useita tyttöjä, joita on kohdeltu parisuhteissa tai muuten vaan ihastumisasioissa kaltoin.

Kirjoissa on paljon läsnä myös surua siitä, kun Ellie ikävöi kuollutta äitiään. Hänen on välillä vaikeaa sulattaa sitä, että hänen isällään on jo uusi nainen ja Ellie on saanut pikkuveljen, jota kutsutaan kirjoissa Perunaksi.

Kirjan aikana tytöt myös pitävät hauskaa. He käyvät juhlissa ja tekevät yhdessä mukavia asioita, jollaisten toivoisi kuuluvan kaikkien teinityttöjen elämään. Ellie on myös tavannut pojan, Danin, hänen perheensä mökillä. Dan alkaakin kirjoitella Ellielle rakkauskirjeitä ja Ellie häpeää tätä. Hän kertoo valheellisia tietoja Danista ystävilleen, vaikka hän tajuaakin olevansa Daniin ihastunut. Hän myös saa lopussa tietää, että Dan onkin löytänyt jonkun toisen.

Mieletön kalorikammo
Mieletön kalorikammo -kirja oli myös mahtava. Siinä keskitytään pääasiassa siihen, kun Ellie kokee itsetuntokriisin ja sairastuu jonkinlaiseen syömishäiriöön, ilmeisesti bulimiaan ja yrittää pudottaa painoaan. Tässä osassa keskitytään paljon näiden nuorien tyttöjen itsetunto-ongelmiin. Vaikka itse en onneksi ole joutunut painimaan syömishäiriön kanssa, se sai ajattelemaan paljon sitä, kuinka monella ikäiselläni tytöllä on vaikkapa juurikin bulimia, ja kuinka hankalaa sen kanssa on olla. Ellie myöskin tuntee paljon kateutta ystäviensä ulkonäköä kohtaan.

Kirjan aikana Ellien äitipuoli Anna, ja Ellien isä huolestuvat tytön syömisestä. Ellie suostuu kuin suostuukin syömään heidän pyynnöstään, mutta usein syötyänsä oksentaa ruuan pois.
Eräässä vaiheessa keskitytään Ellien ystävään Nadineen, joka haluaisi kovasti malliksi ja meneekin ystäviensä kanssa koekuvauksiin, joissa tuntematon tyttö haukkuu Ellietä lihavaksi. Ellien laihduttaminen saa siitä vielä lisää tuulta alleen.

Ellie kantaa kirjan aikana huolta eräästä koulunsa oppilaasta, Zoesta. Ellie epäilee kovasti, että langanlaiha Zoe sairastaa anoreksiaa, ja yrittääkin puhua tälle tilaisuuksien tullen. Kun hän kuulee Zoen joutuneen sairaalaan pyörryttyään, hän tajuaa, mitä on tekemässä itselleen ja tulee järkiinsä.
Kirja oli todella hyvä, sillä nykyaikana teinitytöillä on paljon itsetunto-ongelmia, ja kirjan pointtina on myöskin se, että jokaisen tulisi hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on, eikä laihuuden ihannointi ole kannattavaa.


Myöhään ulkona
Tässä osassa Ellie tapaa pojan, Russellin, johon ihastuu aivan päätä pahkaa. Heillä on paljon samoja mielenkiinnonkohteita ja Ellien on vaikeaa uskoa, että Russellin kaltainen poika ihastuisi juuri häneen. Elliellä on kuitenkin ongelma.

Ellien isä ei tahtoisi Ellien kulkevan kaupungilla yömyöhään, varsinkaan Russellin kanssa. Ellie mokasi kerran ja tuli hyvin myöhään kotiin Russellin vuoksi, joten hänen isänsä suuttui pahasti ja päätti, ettei Ellie saa olla myöhään ulkona. Ellie menee täysin neuvottomaksi, koska kuinka hän voisikaan tavata poikaa, jos ei voi mennä ulos?

Tämä on varmasti monen teinitytön pahin painajainen, ja moni joutuukin sen kokemaan. Kirja myös perustelee hyvin isän ja äitipuolen kantaa tähän, vaikka tukee myös Ellietä. Kirja saa lapsen ymmärtämään, mikseivät vanhemmat tahdo heidän olevan suuressa kaupungissa iltamyöhään ilman aikuista, joten se antaa hieman käsitystä myös lapselle siitä, miten vanhemmat ajattelevat.

Valitettavasti Elliellä tulee riitaa myöskin ystäviensä kanssa, ja hän onkin välillä hyvin toivoton, eikä osaa toimia. Hän saa onnekseen tukea äitipuoleltaan Annalta, ja samalla heidän välinsä lämpenevät ja asiat alkavat palata järjestykseen.

Kirja on varmasti hyvin lähellä lukijoiden omia ihastumistilanteita, joita kodin säännöt saattavat estää, mutta antaa myös selityksiä sille, miksi vanhemmat osaavatkin olla niin kovin ärsyttäviä..


Voi itku!
Sarjan tietääkseni viimeisessä osassa Ellie on löytänyt poikaystävän, ja on todella, todella onnellinen. Tarinan edetessä rakkaus ei kuitenkaan kukoistakaan enää entiseen malliin, ei Elliellä, eikä myöskään isällä ja Annalla. Ellie alkaakin selvitellä, ja saa tietää isänsä olevan hyvin mustasukkainen Annasta. Isä pelkää, että nuori ja kaunis Anna olisi löytänyt rinnalleen uuden rakkaan ja jättäisi nyt isän ja Perunan. Heidän asiansa kuitenkin selviää ja suhde jatkuu.

Magdalla ja Nadinella on omat hankaluutensa, kun Magdan rakas hamsteri heittää heivinsä ja Nadine löytää upean pojan internetistä, mutta ystävät eivät ole valmiita kuuntelemaan.

Pahin käänne tulee, kun Russell jää kiinni petettyään Ellietä, ja vieläpä Magdan kanssa. Myös Nadine joutuu pettymään karvaasti, kun hänen unelmien poikaystävänsä onkin pedofiili.
Kirjan lopussa palat loksahtelevat pikkuhiljaa paikoilleen ja asiat selviävät kaikkien kesken.




Kun kirjasarjaa ajattelee kokonaisuutena, se on hyvin opettavainen ja herättää erilaisia tunteita. Se käsittelee hauskalla tavalla teinityttöjen ongelmia ja antaa erilaisia näkökulmia lukijoille. Itse olen jaksanut monta kertaa lukea tämän kyseisen sarjan ja se koskettaa samalla tavalla joka kerta, ja siitä löytyy uusia asioita jatkuvasti. Kyseisellä kirjailijalla on myös muutamia muita suomennettuja teoksia ja ne ovat kaikki olleet lähes yhtä mahtavia.

Parasta on, että kirjassa esitellään erilaisten perheiden elämää ja myöskin hankalia tilanteita ja ihmisiä. Lukija oppii ymmärtämään, ettei pelkästään omat ihmissuhteet ole vaikeita ja täynnä draamaa, koska niin ovat kaikkien muidenkin. Kirja on kirjoitettu selkeästi ja sitä on helppo lukea. Siinä ei takerruta liikaa turhiin yksityiskohtiin, vaan asiat selitetään nopealla temmolla, ettei lukija ehdi todellakaan pitkästymään.

















perjantai 12. helmikuuta 2016

Liikkeen käyntikortti


Tässä malli minun liikkeeni käyntikortista. Se on aika yksinkertainen ja kertoo kaiken tarvittavan liikkeestäni ja useita mahdollisia yhteydenottokeinoja, liikkeessä asioimisen lisäksi. Se myös noudattaa väripalettiani ja olen käyttänyt siinä yritykseeni suunnittelemiani fontteja.










Liikemerkki ja logo mustavalkoisena

Liikkeeni logo värillisenä ja mustana. Valitsin mahdollisimman mustan värin, sillä värillinenkin on tumma.













maanantai 1. helmikuuta 2016

Visuaalinen myyntityö, etätehtävä

Upotettuna itse etsimäni video käyntikorttiin liittyvistä vinkeistä.

Poimin joitakin tärkeitä asioita itse löytämältäni videolta:

Tehokas käyntikortti pähkinänkuoressa:
-Käytä kumpaakin puolta kortista hyväksesi
-Kerro kortissa yrityksesi nimi, oma nimesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi
-Kortti tulee pitää riittävän yksinkertaisena ja selkeänä
-Kortissa on hyvä olla myös tyhjää tilaa, jotta siihen voi kirjoittaa.
-Mikäli tahtoo laittaa korttiin kuvan itsestään, se ei ole yhtään hullumpi idea, sillä siten mahdollinen asiakkaasi muistaa paremmin, kenen kanssa on keskustellut.
-On todella tärkeää, että kortin painaminen tapahtuu ammattimaisesti, joten kannattaa käyttää kortin painamisessa siihen erikoistuneita yrityksiä.

Käyntikortti voi sisältää tiedot, joilla yritys löytyy sosiaalisesta mediasta. Kortin ulkoasun tulee olla viehättävä ja kiinnostava. Korttiin ei kannata koettaa sisällyttää kaikkia pieniäkin yksityiskohtia yrityksestä, vaan tärkeimmät asiat, eli esimerkiksi se, mitä yrityksesi tekee.





Katsoin luokkatovereideni videoista kolme, eli Riikan, Ellan ja Janikan videot ja otin niistä hyödyllisiä vinkkejä talteen itselleni.



Ensimmäisessä, eli Riikan löytämässä videossa kerrottiin brändeistä.

Otin ylös muutamia asioita:

-Brändi liittyy meihin ja meidän taitoihimme.
-Brändillä on muutamia tärkeitä kulmakiviä, joihin ihmiset kiinnittävät huomiota.
-Menestyneet brändit pääsevät lähelle ihmisiä
-Brändin hiomiseen käytetään lahjakkaita ihmisiä, jotka osaavat välittää brändiä oikein tavoin ihmisille esimerkiksi visuaalisin keinoin verkon ja muiden viestintävälineiden kautta.




Toisessa, eli Ellan lisäämässä videossa kerrotaan brändin rakentamisesta ja siitä, mikä brändi oikeasti on.

Brändiä rakentamassa

Mitä brändi EI ole?
Brändillä ei tarkoiteta esimerkiksi yrityksen logoa, käyntikorttia, slogania, tai itse yritystä.
Mikä sitten ON brändi?
Brändi on asiakkaalle muodostuva kokonaiskuva ja kokemus yrityksestä. Eli kaikki yllämainitut asiat kyllä liittyvät brändiin, mutta ovat pieniä rakennuspalikoita lopullisessa kokonaisuudessa, jotka vaikuttavat asiointikokemukseen.

Hyvä brändi saadaan palvelemalla jokainen yrityksen asiakas perusteellisesti alusta loppuun saakka. Palvelulla pyritään tukemaan asiakkaan positiivista kokemusta yrityksestä.




Kolmannessa, eli Janikan videossa kerrottiin lyhyesti graafisesta suunnittelusta ja sen opiskelusta. Videon olivat toteuttaneet graafisen suunnittelun opiskelijat yhdessä opettajien kanssa. Videolla oli rento tunnelma ja siinä oli käytetty mielikuvitusta, niin kuin odotinkin.

Ensimmäiseksi kysymys, mitä on graafinen suunnittelu?

Graafinen suunnittelu on esimerkiksi analysointia, ongelmanratkaisua, kuvankäsittelyä, viestintää, fontteja, luovuutta, typografiaa ja paljon muuta.

Videolla mainitaan visuaalisen identiteetin suunnittelu ja esimerkiksi kontrastin luominen groteskeilla. Opiskeluissa käytetään myös perinteisesti kynää ja paperia, vaikka paljon tehdäänkin tietokonein. Kouluympäristöä kuvataan paljon, videolla näkyy paljon julisteita ja koulun sisätiloja.
Oppilaiden mukaan opinnot ovat mukavia, vaikka haastettakin löytyy, ja koulussa opitaan paljon tekemällä ihan oikeita töitä. Päästäkseen mahdollisesti kyseistä alaa opiskelemaan, tulee hallita vähintään vain perustaidot, täytyy olla aidosti kiinnostunut ja idearikas.