perjantai 29. tammikuuta 2016

Liikemerkki- ja logotehtävä

1. Liikemerkki on logon lisäksi yritystä kuvaava, kuvallinen symboli. 



Logolla tarkoitetaan yrityksen taikka tuotteen nimen tarkoin määrätty, tietty kirjoitustapa. Logossa ei ei ole kuvallista symbolia.




 Tunnus tarkoittaa logoa ja liikemerkkiä yhdistettynä.
2.

Pentikin logo on selkeä ja yksinkertainen, sopii hyvin heidän liikeideaansa ja tuotteisiin.



H&M Home -logo on samanlainen kuin H&M vaatemyymälän logo, mutta siitä löytyy myös HOME -sana. Sopii H&M:n liikeideaan hyvin.




Sisustus Satiinin logo on aika yksinkertainen, ja kertoo myös, mitä Satiinissa myydään, joten logo on ihan järkevästi ajateltu.



3.









 Valitsin näistä alemman, koska se on selkeämpi ja kauniimpi. Väri on yritykseni väripaletin mukainen ja päädyin siihen tulokseen, että sininen teksti valkoisella taustalla on huomattavasti parempi.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Värit ja väripaletti




2.Väripaletti


Yritykseni luonteeseen sopivat ehdottomasti kirkkaat ja raikkaat värit. Niillä voidaan tuoda esiin sitä, että yritykseni tuotteetkin ovat värikkäitä, eikä värimaailma välttämättä rajoitu mihinkään tiettyyn väriin ja sen sävyihin. Yrityksen sisustuksessa ja tuotteiden esillepanossa käytetään rohkeasti kirkkaita ja huomiotaherättäviä värejä ja paljon.


maanantai 18. tammikuuta 2016

Typografia tehtävä






Fontit kertovat siitä, että yritykseni on omalaatuinen. Verkossa ja asiallisissa teksteissä käytän yksinkertaisempia ja helppolukuisempia fontteja.



sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Oman putiikin suunnittelu

TEHTÄVÄ 1 a. Putiikin nimi on Boutique. Toimialana on sisustus, vaatteet, huonekalut yms. tuotteiden teemana on erikoisemmat ja vanhemmat tai vanhempaan aikaan sijoittuvat henkilöt, kuviot jne.
b. Pääsialliseen kohderyhmääni kuuluvat retrosisustuksesta ja erikoisemmista esineistä ja sisustustavarasta kiinnostuneet henkilöt.
c.
d. Ajatuksia myymälän sisustuksesta, joka sopii kohderyhmällesi ja toimialallesi


Millainen valaistus, miten saat sen avulla houkuteltua asiakkaita liikkeeseen sisälle ja viihtymään?
-Valaistus on suht normaali, ei saa ainakaan olla turhan kirkas. Valaistuksessa voisin käyttää myös myynnissä olevien tuotteiden näytekappaleita esim. pöytälamppuja ja koristevaloja katon listoissa, seinissä ja ulkoikkunoissa.

Millaista taustamusiikkia käytät vai käytätkö, perustele!
-Käytän tuotteiden teemaan sopivaa musiikkia, eli hieman vanhempaa musiikkia oman aikansa kuuluisimmilta laulajilta (Elvis jne?). Käytän musiikkia tuomaan oikeanlaista tunnelmaa liikkeeseeni.

Minkä tyyppisä kalusteita (vaatetelineitä, rekkejä yms). käytät?
 -Käytän paljon retrokalusteita ja vaatteet ovat normaaleissa vaaterekeissä taikka seinällä esillä. Käytän myymäläni sisustuksessa suurta osaa myytävistä tuotteista, jotta asiakas pystyy näkemään tuotteet ympäristössä.

Minkä tyyppinen on värimaailma on putiikissasi? -Hyvin värikäs, eikä värityksessä ole mitään varsinaisia sääntöjä. Tietysti hyvän maun rajoissa, ettei värimaailma sekoita asiakasta ja vaikeuta tuotteen valintaa.

 https://fi.pinterest.com/annikasuvi/visu-ideoita/

e. Arvot ja identiteetti
Laatu, asiakkaan ja asiakaspalvelijan välinen luottamus ja rehellisyys, asiakkaan hyvät kokemukset. Myymälä on yksityiskohtainen ja erilainen, ainutlaatuinen.




tiistai 12. tammikuuta 2016

Tiput


Runoanalyysi

Runoanalyysi

Runo 1

Runon on kirjoittanut Hannele Huovi, runon nimi on Sateen rummutus. Ilmestymisvuosi on 2004. Runossa on vähän haikea tunnelma ja se kertoo sateesta ja luonnosta. Siinä kerrotaan ilmeisesti siitä, mitä tapahtuu sateen aikana.

Runon aihe on sateen ääni luonnossa. Runo on luultavasti lapsille suunnattu, vaikkei ole niinkään huvittava. Runo kertoo vain tarinan siitä hetkestä luonnossa. Runo ei ole provosoiva, eikä se yritä saada ihmisiä ajattelemaan mitään sen suurempaa.

Runo ei ole moderni mutta ei myöskään täysin perinteinen. Runossa on neljä säkeistöä ja neljätoista säettä. Runon rytmi on tasainen. Joitakin alkusointuja on, mutta loppusointuja ei oikeastaan ole. Runo on ihan normaalilla kirjakielellä kirjoitettu, eikä siinä ole kielikuvia. Runossa on paljon luontoa kuvaavia ja siihen liittyviä sanoja.

Mitään sanoja ei käytetä eri tavalla kuin normaalikielessä. Rummuttamis – sanaa käytetään useassa kohdassa, koska se on oikeastaan runon aihe. Runon rivien välistä ei voi lukea mitään. Sanat eivät kuvaa mitään muuta kuin mitä ne on tarkoitettu kuvaamaan, eivätkä myöskään symboloi.

Runossa puhuu joku ulkopuolinen, koska hän kertoo mitä näkee. Hän katselee tilannetta hieman kauempaa ja on neutraali, ehkä hieman surumielinen. Hänen puheensa sävy on ehkä hieman alakuloinen. Runossa puhutaan yleisesti kaikille, puhuja saattaa puhua vain itselleen. Puhuja eikä näkökulma vaihdu.

Runon sanoma on se, kuinka luonnon ääniä tulisi ehkä enemmän kuunnella, tulkita ja ajatella. Lukukokemuksena runo oli ihan ok, se oli hyvin kauniisti kirjoitettu ja lukeminen oli miellyttävää.


Runo 2

Runon on kirjoittanut Hannele Huovi ja se on nimeltään Kun on oikein pieni. Ilmestymisvuosi on 2004. Runossa on rauhallinen tunnelma ja se kertoo mahdollisuuksista ollessa oikein pieni. Runon aihe on se, mitä voi tehdä kun on pieni. Se on ehkä suunnattu lapsille, ja on vähän "hassu".

Runo kertoo tarinan siitä, mitä oikein pienenä voisi tehdä. Runo saa ajattelemaan sitä, mikä on oikeasti mahdollista ja mitä kaikkea voi ainakin kuvitella tekevänsä.

Runo on perinteinen, siinä on kolme säkeistöä ja 12 säettä. Runon rytmin voi päättää itse, mutta sen voisi lukea hyvinkin rauhallisesti. Alkusointuja ei ole, mutta loppusointuja on jokaisen säkeistön kahdella keskimmäisellä rivillä. Runo on kirjoitettu arkisesti, kirjakielellä.

Runossa on paljon luontoon liittyviä sanoja ja niitä kuvaavia adjektiiveja. Sanoja ei käytetä eri tavoin kuin normaalikielessä. Jokaisessa säkeistössä sanotaan kaksi kertaa "Kun on oikein pieni", koska sitä halutaan painottaa.

Rivien välistä voi lukea, että runossa vain haaveillaan siitä, mitä olisi tahtonut tehdä ollessaan pieni tai mitä kehottaa muita tekemään. Sanat eivät kuvaa mitään muuta, mutta runo symboloi kokonaisuudessa rauhallisuutta ja sen halua.

Runossa puhuu kirjoittaja ja hän kertoo ajatuksiaan. Hän on ajatuksissaan jossain hyvin rauhallisessa paikassa. Puheen sävy on hieman väsynyt. Runossa puhutaan lähinnä itselle, eikä näkökulma tai puhuja vaihdu missään vaiheessa.

Runon sanoma on, että tulisi tehdä paljon silloin, kun se on mahdollista, tai ainakin kuvitella tekevänsä. Lukukokemuksena ihan mukava runo.